Din luna mai 2018, calendarul excursiilor se stabileste in urma sugestiilor voastre si a sondajelor din pagina de Facebook. Evident, daca este loc in Calendar, se pot face si alte propuneri.

Plimbare tematica prin(tre) cateva conace abandonate si tot felul de ruine interesante din judetul Buzau. O scurta lectie de istorie aplicata. Cireasa de pe tort: o cafea la batranul canac al Candestilor (incercam inca o data).
Locuri ramase: zero

Ascensiune oarecum lejera in zona Parscov – Bozioru – Ulmet in cautarea Trovantilor si a Babelor. Incercam sa mai bifam: roci fosilifere, namol (usor) radioactiv, galerii subterane, poate si un carnacior de Plescoi de la mama lui. Vedem locuri uimitoare si aproape nestiute. Hotaram impreuna, pe drum, ce si cat putem vedea. Un traseu de maximum 250 km, presarat cu multe alte locuri interesante, numai bune de fotografiat. Plecare din Buzau.
Locuri ramase: zero

Excursie alandala pe niste dealuri. Cercetam la pas Vulcanii Noroiosi, degustam carnati autentici de Plescoi, vedem vreo doua manastiri si-o cetate, vizitam tabara Magura, o crama taraneasca si un renumit mester pietrar. Aruncam cate un ochi si spre celelalte locuri interesante printre care ne invartim. Plecare din Buzau, la 8 si din Sarata Monteoru, la 8.30.

Un traseu lejer, inca nebatatorit, pe Basca Chiojdului in sus. Functie de timpul avut la dispozitie si de starea vremii, oprim sa vedem o fosta moara de apa, o potcovarie si-o povarna, casa cu Blazoane, cascada Sipot, biserici vechi din lemn, poate si-o pastravarie. Plecarea din Buzau.
Locuri disponibile: 8

Cursa speciala peste munti, spre Tara Barsei. Vedem zimbrii si cascadele urlatoare din vama Buzaului, cetatile taranesti Prejmer si Harman, barajul si lacul Siriu, manastirea Suzana, Muzeul florilor de mina, poate si casa Nicolae Iorga. Degustam paine de casa cu cartofi si kurtos kalacs. Traseul e bestial, cu multe locuri numai bune de fotografiat, iar cetatile sunt minunate. Plecarea, din Buzau.
Locuri disponibile: 8

Va provocam la o excursie in lumea sarii, pe Valea Slanicului de Buzau. Pornim in sus, pe Valea Slanicului, o zona vasta, minunata, dar aproape necunoscuta din cauza drumurilor proaste si a lipsei de promovare. Oprim la capela Pacleanu, la Grunjul din Manzalesti, la un muzeu, pe Platoul carstic Meledic si in cateva zone cu munti si izvoare de sare. Pentru cine n-a mai vazut, e uimitor.
Locuri disponibile: 8

Un traseu extrem de flexibil, cu trecere pe la poalele Dealului Mare (Pietroasele – Urlati – Bucov), cu tinta finala Salina din Slanic, si intoarcere spre Buzau prin Valenii de Munte si Cislau. In functie de timpul disponibil si de preferinte, vizitam Crama La Butoaie, Muzeul Conacul Bellu, manastirea Jercalai, casa Nicolae Iorga, Piatra verde, Salina si alte locuri tentante. Plecarea din Buzau.
Locuri disponibile: 8

Tura scurta pe Dealu Mare. Scotocim zona Glasul Pietrei (Naeni) cu Muzeul Crucilor, Tabara de sculptura, Biserica dintr-o Piatra, Grotele preistorice, Necropola tracica, atelierul cioplitorilor in calcar, Crucea Manafului. Urmeaza zona viticola Pietroasele cu Thermele romane si locul descoperirii Clostii cu Puii de Aur. Degustam cateva vinuri delicioase intr-o crama taraneasca.
Locuri disponibile: 8

In pregatire:

  • Tura 4X4 de explorare in zona Gura Teghii – Varlaam. Doua locuri disponibile.
  • Tura 4X4 de explorare in zona Pietroasele – Badeni. Doua locuri disponibile.
  • Tura de explorare pe Valea Slanicului
  • Doua zile cu cetati: Rupea, Racos, Harman, Rasnov, Prejmer, Feldioara. Innoptam in Bran.